RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeoppgang etter lagertall

Sist oppdatert:
Det ble oppgang for oljeprisen etter tre dager med fall torsdag etter at amerikanske lagertall viste sterkere etterspørsel etter drivstoff. Sjekk saken her
Det ble atter oppgang i oljeprisen torsdag morgen etter at amerikanske olje- og destillatlagre ble presentert onsdag ettermiddag.

Tallene viste blant annet at etterspørselen etter bensin i de siste fire ukene som endte 17. juni var 2,5 prosent høyere enn samme periode i fjor. Etterspørselen etter destillater var hele 6,9 prosent høyere i denne perioden melder Bloomberg.

Dermed steg olje for levering i August med 0,7 prosent til 58,50 dollar per fat. Dette skjer etter at oljeprisen falt over en prosent til 58,1 dollar fatet onsdag. Onsdagens handel var imidlertid svært volatil, og oljeprisen var helt oppe i 59,55 dollar fatet.

Bare den siste måneden har oljeprisen steget hele 19 prosent på bekymring om at amerikanske raffinerier ikke vil kunne møte sommeren etterspørsel av bensin.

Prisen holdes også oppe av at etterspørselen ikke ser ut til å svekkes selv om prisen nå er kraftig opp. Prisen for fyringsolje er nå 63 prosent høyere enn i fjor, uten at det har knekt etterspørselen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere