RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeoppgang på ny orkanfrykt

Sist oppdatert:
Frykt for at en ny orkan i Mexico-gulfen er ferd med å dannes, drar opp oljeprisen. Les mer her
Etter fredagens fall for oljeprisen, er det ny opptur mandag morgen. Oljen steg nesten 2 prosent på bekymringen for at en ny orkan er i ferd med å danne seg i Det karibiske hav og gå mot Mexicogulfen. Dette kan igjen ramme den viktige amerikanske oljeproduksjonen i gulfområdet.

Mexicogulfen står for omtrent en tredjedel av den amerikanske oljeproduksjonen, og er nå 67 prosent under normalnivåene. Årsaken er herjingene til orkaner som Katrina og Rita, som har ført til store ødeleggelser for oljeselskapenes installasjoner.


Wilma den nye trusselen mot Mexico-gulfen

Oppgang i oljeprisen

Oljeprisen løftet seg etter fredagens fall. I etterhandelen i New York steg prisen på den amerikanske råoljen, WTI, så mye som 1,23 dollar til 63,86 dollar. I handelen i Singapore var oljeprisen opp 1,6 prosent til 63,60 dollar i handelen i forhold til sluttnivåene i den offisielle handelen på New Yorks råvarebørs fredag.

Oljeprisen er nå 16 prosent høyere enn nivåene på samme tid i fjor.

Fredag falt prisen på råolje. I den offisielle New York-handelen falt det med 45 cent til 62,63 dollar pr. fat. I London endte nordsjøolje ned 85 cent til 59,48 dollar pr. fat fredag.

Venter høy oljepris

Ekspertene er uenige om den videre utviklingen til oljeprisen fremover. På den ene siden vil forventningene om lavere global etterspørsel, virke negativt inn. Inngangen til vintersesongen i Europa og USA vil imidlertid trekke opp.

David Thurtell, oljeanalytiker i Commonwealth Bank i Australia, sier til Bloomberg at han tror det er lite sannsynlig med noe fall i oljeprisen på kort sikt.

- Produksjonen i Mexcogulfen sliter skikkelig. Det er veldig usannsynlig at prisene skal komme betydelig under 60 dollar i de neste månedene, uttaler Thurtell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere