RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller etter rapport

Sist oppdatert:
Oljeprisen har falt noe tilbake etter de ukentlige rapportene rundt USAs petroleumslagere publisert onsdag ettermiddag
Juni kontrakten på referanseolje WTI som handles i New York falt 7 cent til 37,46 dollar pr. fat i går kveld, og har falt videre i løpet av natten med 21 cent.

Utviklingen kommer etter at lagerrapporten til det amerikanske energidepartementet viste ny økning i både råolje-, bensin og destillatlagrene i USA, mens American Petroleum Institute rapprotert fall.

Ifølge DOE så økte bensinlagrene med 0,9 millioner fat til 200 millioner fat sist uke, mens API meldte om et fall på 2,7 millioner fat til 194,8 millioner. Det var på forhånd ventet en økning i de amerikanske bensinlagrene på 1,5 til 2,5 millioner fat.

Det som dempet olejeprisen var DOEs rapporterte økning på 3,2 millioner fat til 298,8 millioner fat, som er 3,9 prosent over nivåene i samme periode i fjor. Økningen skyldes blant annet en import på sterke 10,5 millioner fat sist uke.

API meldte på sin side om et mindre fall, 0,8 millioner fat, men med samme total som DOE. Det var ventet en økning i lagrene på 1,5 til 3 millioner fat blant analytikerne.

Utviklingen i destillatlagrene var like uklare, DOE meldt en økning på 200.000 fat til 104,8 millioner fat, mens API meldte om et fall på 2,4 millioner fat til 101,5 millioner, Det var ventet en mindre økning blant analytikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere