RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller kraftig etter orkan

Sist oppdatert:
Oljeprisen har falt markert i kjølvannet av orkanen Frances, som ikke ble en like stor trussel mot de viktige oljeinstallasjonene i Mexico-gulfen som fryktet
Over helgen har de store oljeprodusentene gjenopptatt produksjonen av olje- og naturgass i Mexico-gulfen etter at store deler av de ansatte ble evakuert fredag som følge av frykten for orkanen Frances.

Det var i går stengt for handel på New York Mercantile Exchange på grunn av Labor Day, men referanseoljen WTI har blitt handlet i elektronisk handel i Singapore i natt. Der falt oktoberkontrakten med hele 93 cent, eller 2,1 prosent i natt til 43,06 dollar pr. fat. Det var før helgen at oljeprisen steg markert på frykt for at Frances skulle ramme deler av den viktigste olje- og gassproduksjonen i Mexcio-gulfen.

I London i går falt nordsjøoljen Brent med 1,5 prosent til 40,62 dollar pr. fat.

I tillegg til orkanen så falt også oljeprisen i går og i natt på grunn av Saudi-Arabias varsel om at de setter ned prisen på olje solgt til Europa og USA. Saudis Arab Medium-kvalitet ble i elektronisk handel handlet med en rabatt i forhold til WTI på 9,15 dollar fatet, etter å ha falt fra en rabatt på 7,55 dollar fatet.

Saudi skal ifølge Bloomberg også ha tilbudt markedet 1,3 millioner fat ekstra med tungolje, men interessen skal være laber i det flere mener at det nå er en overskuddssituasjon i oljemarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere