RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller på destillatforventninger

Sist oppdatert:
Onsdag kommer oljelagertallene fra USA og forventninger om disse fikk oljeprisen til å falle. Les hva som forventes og hvordan oljemarkedet har utviklet seg
I går steg oljeprisen kraftig, helt til 47,30 dollar fatet i USA etter stormer som forstyrret produksjon i Nord-sjøen, og dermed til det høyeste nivået på seks uker.

Men oljeprisen kom ned i løpet av går kveld norsk tid. I morgentimene tirsdag oljen til 45,01 dollar per fat, ifølge Bloomberg, en liten oppgang etter prisen i går kveld da oljeprisen falt til 44,95 dollar fatet i USA.

Det er igjen vær og temperaturutviklingen i de nordøstlige delene av USA som er utslagsgivende. Temperaturene i disse områdene har vært høyere enn ventet, noe som har gjort at etterspørselen etter fyringsolje har avtatt.

Onsdag kommer oljelagertallene for både råolje og destillatlagrene. Det er ventet at destillatlagrene steg med 1 millioner fat forrige uke. Dette kommer som en direkte følge av at været har vært bedre enn ventet.

Dermed har destillatlagrene vokst de syv av de siste åtte ukene, skriver Bloomberg.

Det er ventet at råoljelagrene faller med 2 millioner fat for forrige uke, viser konsensustall fra Bloomberg News.

Prisen på råolje har holdt seg over 45 dollar fatet, men mandag var prisen svært volatil som følge av utstrakt tradingvirksomhet og dekking av short-kontrakter.

Nå venter markedet spendt på utfallet av lagertallene onsdag, og en oljetrader sier til Bloomberg at dersom tallene blir høyere enn forventet vil det kunne sende oljeprisen ned til 41,25 dollar fatet i løpet av denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere