RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller til ny bunn

Sist oppdatert:
Oljeprisen fortsetter å falle i dag og er nå på de laveste nivåene på to måneder i det markedet forventer ny økning i de amerikanske råoljelagrene og Suez-kanalen åpner igjen
Frykten for mangel på fyringsolje i USA er nå dalende, og det drar også med seg oljeprisen i dag. Prisen på referanseoljen WTI som handles i New York er ned over 1 dollar i dag til 48,02 dollar, som er det laveste nivået på to måneder.

I London er prisen på Nordsjøolje for levering i desember ned 1,32 dollar til 44,60 dollar pr. fat.

I tillegg til at det ventes positive lagertall fra USA onsdag kveld, ås har Suez-kanalen gjenåpnet igjen i dag og det raskere enn fryktet. Den ble stengt lørdag kveld etter at et tankskip gikk på grunn i e sving.

Suez-kanalen som er meget viktige vannvei for råolje fra Midtøsten har ikke vært stengt siden 1975. Grunnstøtingen skapte store køer av skip som venter på å passere.

Når det gjelder lagertallene i USA som kommer onsdag kveld, så ventes det at råoljelagrene vil vise en økning på 2 millioner fat. Det vil i tilfelle bli den syvende uken på rad med økning i USAs lagre. Det vil også ta bort enda mer av frykten for en skvis når vintersesongen nå kommer i gang for fullt med stor etterspørsel etter fyringsolje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere