RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller tilbake

Sist oppdatert:
Oljeprisen har kommet under press igjen tirsdag og faller under 60 dollar fatet.
Det kan se ut til at mangelen på en rask avgjørelse om produksjonskutt fra OPEC og fulle leveringsvolumer rapportert fra oljekartellets førende nasjon, Saudi-Arabia i november har skapt ny nervøsitet rundt oljeprisen tirsdag ettermiddag.

Mens meldinger om at OPEC vil kutte produksjonen med en million fat pr dag fikk oljeprisen til å stige markert mandag, så har meldingene om at det fortsatt ikke er enighet om noe kutt i dag underminert oppgangen. I tillegg har det kommet opplysninger fra oljehandlere i Europa og Asia om at det saudiske statsoljeselskapet Saudi-Aramco ikke har gjort justeringer i kontraktsvolumene for november.

Kundene skal i dag ha fått beskjed om at volumene blir uforandret sammenlignet med oktober, noe som tyder på at OPECs mektigste medlem og verdens ledende oljeeksportør ikke går for noe umiddelbart kutt.

OPECs president Edmund Daukoru foreslo i helgen til oljeministrene i kartellet et kutt på en million fat pr. dag fra 1. november. Konsultasjonene pågår fortsatt mellom medlemslandene.

Prisen på et fat Nordsjøolje for levering i november har ved 12.45-tiden tirsdag falt under 60 dollar fatet etter å ha vært opp på nivåer rundt 61 dollar i formiddag i London. Dermed er hele oppgangen mandag borte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere