RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller tilbake

Sist oppdatert:
Oljeprisen kom på retur i går, og har falt videre i asiatisk handel i morges. Det er rapporter om mildvær i Nord-Amerika og signaler fra OPEC som presser
Oljeprisen på New York-børsen endte under 32 dollar pr. fat for Western Texas Intermediate-olje for levering i januar. I morges ligger prisen på 31,72 dollar for januarkontrakten etter ytterligere fall på 0,5 prosent i elektronisk handel i Asia.

Naturgassprisen falt 9 prosent på New York Mercantile Exchange i går, og er dermed på de laveste nivåene på to uker. Naturgass og oljeprisen har vært til dels værdrevet de siste par ukene, i tillegg til å være påvirket av lagertrekk.

Nå venter imidlertid værprofetene mildere vær i Nord-Amerika, og dermed falt markedets etterspørselsforventninger i går.

For oljeprisens del har også den påtroppende OPEC-presidenten kommet med uttalelser som presset prisen. Den indonesiske oljeministeren Purnomo Yusgiantoro sa i helgen at oljeprisen nå er for høy, og at han vil gjennomføre konsultasjoner med de andre OPEC-ministrene dersom prisen forblir høy i januar.

OPECs oljekurv har de siste 14 virkedagene ligget over OPECs styringsintervall på 22 til 28 dollar. OPECs uformelle prismekanisme tilsier at kartellet skal øke produksjonen med 500,000 fat pr. dag dersom prisen blir liggende over intervallet i mer enn 20 virkedager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere