RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller

Sist oppdatert:
For andre dag på rad faller oljeprisen. Denne gangen er det etterspørselen som setter brems for utviklingen
OPEC uttalte seg mandag om etterspørselen i oljemarkedet, og mente denne kunne minske dersom prisene forble rekordhøye. OPEC, som står for en tredjedel av verdens oljeforsyninger, kuttet sitt konsumpsjonsestimat med 7,5 prosent.

Dette fikk oljemarkedet til å reagere kontant å sende oljeprisen nedover.

Råolje for levering i november falt 1,2 prosent til 53,01 dollar fatet i etterhandelen på New York Mercantile Exchange natt til tirsdag.

Oljeprisen har steget 75 prosent de siste 12 månedene, og prisene har steget 19 av de 23 siste handelsdagene. Det skriver Bloomberg News.

Mandag falt oljeprisen med 2,3 prosent, til 53,67 dollar fatet. Dette er det største fallet siden 10. september.

OPEC estimerer at oljeetterspørselen vil øke med 1,61 millioner fat dagen neste år, 130.000 fat mindre per dag enn det som var ventet sist måned. Totalt vil etterspørselen være på 83,41 millioner fat dagen.

Oljelagrene steg med 4,2 millioner fat, til 278,2 millioner fat i uken som endte 8. oktober. Lager av bensin økte med 1,2 millioner fat, eller 0,6 prosent, til 200,6 millioner fat samme uken. Det viser statistikk fra det amerikanske energidepartementet. Det er en økning på 3,1 prosent fra samme periode i fjor.

Denne uken er det ventet at oljelagrene vil øke med 1,75 millioner fat for uken som ender 15. oktober, skriver Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere