RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller

Sist oppdatert:
Oljeprisen er markert ned i London så langt mandag, etter nye signaler fra OPEC-meldemmer om at de ikke kommer til å endre produksjonskvotene på møtet torsdag
Brentolje for levering i september omsettes nå på 27,68 dollar pr. fat på den internasjonale petroleumsbørsen i London, det er ned hele 1,8 prosent siden fredag. Brent spot er ned hele 3,2 prosent til 27,52 dollar pr. fat.

I løpet av helgen har blant annet oljeministeren for de Forende Arabiske Emirater uttalt at det ikke er aktuelt med noen endring i oljekartellet OPECs produksjonskvoter. Oljeministrene i OPEC skal møtes i Wien på torsdag for å drøfte oljeprisen og utvikling frem til enste ordinær møte i september.

Det er spesielt utsiktene til økt produksjon fra Irak som vil bli diskutert. Det var også voldsom aktivitet i tankmarkedet sist uke, som kan bety at mer olje er på vei til lave lagre.

De amerikanske lagrene av naturgass har vist en sterk økning i flere uker, og har også dempet presset på oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere