RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen falt etter lagertallene

Sist oppdatert:
Oljeprisen fortsatte å sige nedover onsdag etter noe blandede lagertall fra USA. Det sendte WTI-oljen under 47 dollar igjen
Det er første gang på tre uker at prisen på oljekvaliteten Western Texas Intermediate (WTI) er under 47 dollar. Marskontrakten endte på 46,69 dollar ved ordinær stengetid onsdag kveld, og er ned kun 2 cent i asiatisk handel i natt.

Det var lagerrapportene fra USA som i går styrte utviklingen. De bekreftet på det nærmeste at markedet fortsatt har godt med olje. Det var ingen dramatiske fall, og bensinlagrene. Fra andre kvartal er det nettopp bensinlagrene som sesongmessige kommer i fokus.

Råoljelagrene er heller ikke spesielt lave, og ligger faktisk i den øvre enden av det gjennomsnittlige intervallet for de fem siste årene for øyeblikket.

Ifølge det amerikanske energidepartementet falt råoljelagrene i USA med 300.000 fat til 295,3 millioner fat ved utgangen av sist uke. American Petroleum Institute meldte på sin side om en økning på 0,8 millioner fat til 296,8 millioner.

Begge var lavere enn ventet, et snitt av analytikerne hadde ventet en økning på opp mot 2 millioner fat.

Både API og DOe meldte om fall i destillatlagrene. DOE melder et fall på 2,9 millioner fat til 118,6 millioner fat, mens API rapporterer destillatlagrene til å ha falt 0,4 millioner fat til 121,5 millioner.

Det var ventet klart større fall.

Energidepartementet meldte om en økning i bensinlagrene på 1,6 millioner fat til 216,3 millioner, mens APIs tall viste en økning på 3,9 millioner til 218 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere