RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen falt kraftig

Sist oppdatert:
Oljeprisen fikk et markert fall i går etter at Saudi Arabias mektige oljeminister Ali al-Naimi gikk ut med klare forsikringer om at landet skal produsere det som trengs
Etter rekordnivåer på oljeprisen i flere dager, falt den i går med hele 2,5 prosent i New York på uttalelsene fra al-Naimi, og fallet har fortsatt i natt.

Saudi er i realiteten det eneste landet i verden som for øyeblikket har ekstraproduksjonskapasitet å sette inn.

Det kan også se ut til at markedet nå har litt mer tro på at Saudi klarer oppgaven med å demme opp for etterspørselsveksten. Olejminister al-Naimi gikk i hvert fall ut med en klar melding i går, og sa at kongedømmet vil gjøre det som er nødvendig for å tilfredstille etterspørselen.

Han lovet 1,5 millioner fat til med olje daglig til markedet.

Referanseoljen WTI i New York endte ned 1,43 dollar i ordinær handel til 56,03. I elektronisk handel i Asia er WTI-kontrakten ned ytterligere 55 cent i natt.

I dag kommer i de amerikanske oljelagerrapportene, og det er ventet ny økning i de amerikanske råoljelagrene, mens destillater er ventet å falle. Bensinlagrene som fremover vil komme i fokus, skaper hodebry for analytikerne etter forrige ukes uventede store fall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere