RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen forsøker ny rekord

Sist oppdatert:
Prisen på råolje prøvde seg i morgentimene på å komme seg over 55 dollar fatet. Les hvordan det gikk og hva som er utsiktene i oljemarkedet
Tirsdag morgen steg oljeprisen videre fra mandagen, og i elektronisk handel ble råolje for levering i april notert til 55,01 dollar fatet.

Dette er 66 cent unna rekordnoteringen for olje som ble satt i oktober i fjor.

Samtidig steg naturgassprisen kraftig, og prisen steg til hele 7,224 mBTU. Årsaken er ifølge Reuters tiltagende kulde i de nordøstlige omrpdene av usa:

- Med amerikanske destillatlagre under fjorårets nivåer, så er oljeprisen sårbar, sier en råvarestrateg til Reuters.

Oppgangen kommer på trass av signaler fra Saudi-Arabia forut for OPEC-toppmøte i Iran onsdag. Den saudiske oljeministeren har tatt til orde for å øke produksjonen med 500.000 fat per dag. Dette ville under 'normale' omstendigheter kjølt ned oljeprisen.

Men flere dealere i markedet uttaler at 50 dollar per fat ser ut som et nytt støtteområde for oljeprisen og en økning i produksjonen bare er en dråpe i havet hvis man ser den store etterspørselsveksten det er etter olje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere