RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen fortsetter ned

Sist oppdatert:
Etter å ha toppet seg over 54 dollar i New York i går falt oljeprisen brått mot slutten av dagen, og har fortsatt ned i Asia i natt
Det er spesielt Det Internasjonale Energibyrået IEAs månedsrapport i går som har lagt en demper på oljeprisen det siste døgnet. IEA endret kraftig syn på utviklingen neste år, og mener nå at den høye oljepriser vil legge en demper på etterspørselen neste år.

Dette ga fall for andre dag i referanseoljen Western Texas Intermediate i New York. I tidlig handel steg oljeprisen til ny topp på 54,45, men endte til slutt ned 2,1 prosent til 52,51 dollar. Den er ned ytterligere 21 cent nå i morges i elektronisk handel i Singapore.

Det er spesielt frykten for lavere etterspørsel fra markedets hoveddriver Kina som sendte oljeprisen ned i går. Kina har ledet an i den kraftig oljeetterspørselsveksten de to siste årene.

IEA kuttet sitt vekstanslag for neste år med 320.000 fat pr. dag i tirsdagens rapport, og ser nå en gjennomsnittlig etterspørsel i 2005 på 83,9 millioner fat pr. dag.

I ettermiddag kommer de viktige ukentlige lagerrapportene fra USA og det er ventet en forsiktig økning i råoljelagrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere