RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen fortsetter negativ trend

Sist oppdatert:
Råoljeprisen faller for tredje dag på rad i London etter meldinger om økte temperaturer i USA og mindre bekymring over lagersituasjonen
Oljeprisen fortsetter den negative trenden mandag eter å ha falt de to siste dagene sist uke.

Det er i hovedsak varmere vær i i USA som er årsaken til at oljeprisen nå faller mens markedet er på vei inne i fyringssesongen på den nordlige halvkule.

Desemberkontrakten på den internasjonale petroleumsbørsen IPE i London har falt 2,7 prosent så langt i dag. Et fat Brentolje handles nå på 28,25 dollar. Fredag falt prisen 3,2 prosent i London.

Også den overraskende sterke lagerbyggingen i USA i uken før ser ut til å prege utviklingen i oljeprisen. Oljeprisen har falt kontinuerlig siden de ukentlige tallene kom onsdag kveld norsk tid. Tallene viste økning i lagrene som i snitt lå treganger høyere enn det analytikerne hadde ventet.

Dette koblet med meldinger om varmere vær i USA ser ut til å ha tatt noe av stramheten ut av markedet, som lenge har vært drevet av bekymringen over lave lagre g kuttet til OPEC som skal gjennomføres fra 1. november. Det overraskende kuttet til OPEC sendte oljeprisen rett opp i slutte av september, og prisen er fortsatt opp knappe 12 prosent siden kuttet ble varslet 24. september.

Stadig økende produksjon i Irak har også underminert oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere