RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen holder 50-dollars grensen

Sist oppdatert:
Oljeprisen er lite endret i morgentimene fredag etter at den steg fra gårsdagens lave notering under 50 dollar fatet. Les om markedet her
Oljeprisen steg torsdag etter at den tidligere på dagen falt til under 50 dollar fatet for referanseoljen WTI for levering i juni.

Fredag morgen handles WTI-oljen til 51,73 dollar fatet, ned 0,1 prosent fra torsdagens handel i USA. Torsdag steg oljeprisen 0,3 prosent og endte i 51.77 dollar fatet mens den i løpet av dagen var nede i 49,80 dollar fatet i løpet av dagen. Dette er det laveste siden 14 april.

En rapport fra amerikanske myndigheter viste at lagrene av råolje vokste videre onsdag, og lagrene er nå på sitt høyeste nivå siden mai 2002. Men også tegn til at den amerikanske økonomien begynner å bremse opp skader oljeprisen.

Det er ventet at oljeprisen vil falle neste uke, viser en spørrerunde Bloomberg News har foretatt. Det som bli nevnt som årsak til videre fall er spekulasjon om at amerikanske raffinerier har nok olje til å klare etterspørselen etter produkter.

58 prosent av 55 analytikere og strateger som Bloomberg spurte svarte at de forventer fall i oljeprisen neste uke. Dette er det høyeste antallet siden forrige november, 22 prosent forventer stigning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere