RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen holder seg på høye nivåer.

Sist oppdatert:
Handles til over 75 dollar fatet.
Av: Even Landre
Nordsjøolje med augustlevering faller 0,29 prosent, men er på historisk svært høye nivåer. Oljen handles til 75,4 dollar fatet i London.

I den amerikanske handelen er WTI fronkontrakten, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg, nær det høyeste på ti måneder. Årsaken er bekymring for at uro i Nigeria skal true eksporten fra landet. I tillegg er man fortsatt bekymret for at bensintilbudet i USA ikke vil være tilstrekkelig i den amerikanske kjøresesongen.

Ifølge sjefen for oljeselskapet Total, Christophe de Margerie, er utførselen av råolje truet av usikkerhet i Nigeria, som er Afrikas største oljeeksportør.

- Nigeria har behov for en langvarig løsning for sin ustabilitet. Vi har som andre oljeselskaper, spesielt Shell, besluttet at situasjonen ikke kan fortsette slik på lang sikt, sa Margerie.

Utførselen av olje har falt med en femtedel i løpet av de to siste årene som følge av militantgrupper som har angrepet instalasjoner og borførte arbeidere.

Løslatelsen av den kidnappede tre år gamle datteren til en britisk statsborgere som jobber i Nigeria er den siste av 200 utledinger som er bortført i år, men ifølge Hiroyuki
Kikukawa i Nihon Unicom er ikke det tilstrekkelig til å fjerne bekymringen rundt Nigeria.

En dag før jenten ble kidnappet ble fem utenlandske arbeidere bortført fra en rigg fra Royal Duch Shell. Shell pumper halvparten av oljen i landet og neste to tre3deler av sekakpets daglige produksjon har blitt forstyrret som følge av lekkasjer, lokal uenighet og militante angrep, ifølge Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere