RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen holder seg stadig under 50 dollar

Sist oppdatert:
Oljeprisen greier ikke bryte over femti dollar fatet. Onsdag kommer oljelagertall som kan forandre på det. Her kan du lese hva som er forventet
Oljeprisen har ikke greid å komme seg over 50 dollar fatet, og Januar-kontrakten ble handlet til 48,93 dollar fatet i elektronisk handel onsdag morgen.

Aktørene i oljemarkedet venter med stor spenning på lagertallene som kommer fra USA i ettermiddag, tall som kan bli utslagsgivende for den videre ferden for oljeprisen.

Det er ventet en økning i destillatlagrene på 1,4 millioner fat ifølge Reuters. Det er innen destillatlagrene alle følger med, som følge av frykt for mangel på fyringsolje til de nordlige delene av USA før vinteren slår inn for alvor.

Det er tilsvarende ventet en oppgang på 700.000 fat i råoljelagrene, som har steget 10 uker på rad, mens destillatlagrene stort sett har falt.

- Raffineriene vil ha muligheten over de neste par ukene å bygge opp produktlagre siden vedlikeholdsperioden er over, sier David Thurtell, strateg ved Commonwealth Bank of Australia til Reuters.

- Om ikke vil vi se oljepriser over 50 dollar fatet så snart temperaturene faller, sier han videre.

Det er nettopp været som er utslagsgivende. Dersom det kommer inn rapporter om ventet kaldere vær i nordlige deler av USA så reagerer oljeprisen kontant opp, og i motsatt fall ned.

Så langt har været vært mildere enn ventet. Men meteorologene venter en periode med kaldere vær enn ventet i månedene fremmover.

Dessuten hjelper det lite at det har vært produksjonsstopp blant annet i Nord-sjøen. På Snorrefeltet er det fremdeles ikke oppstart av produksjon som følge av gasslekasjen tidligere denne uken, samt at det har vært noe problemer også på brittisk sokkel.

280.000 fat per dag er dermed holdt ute av markedet, samt at Terra Nova plattformen utenfor Canada har vært ute av produksjon av 165.000 fat på tiende dagen som følge av en lekkasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere