RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen holder stand

Sist oppdatert:
Råoljeprisen i New York falt marginalt i går, men uttalelser om at OPEC har lagt planene om et produksjonskutt på is, ser ut til å ha stoppet oppturen
April-kontrakten for referanseoljen WTI i New York endte ned 7 cent til 51,68 dollar fatet i ordinær handel i går. I løpet av natten har oljeprisen tatt igjen det tapte og noen cent til og handles i elektronisk handel i morges på 51,80 dollar fatet.

Den kraftige oppturen de siste ukene ser imidlertid ut til å ha stoppet opp. Både generalsekretæren Adnan Shihab-Eldin og president sjeik Al-Sabah i oljekartellet OPEC har i løpet av de siste dagene vært ute med flere kommentarer, og alt går i mot uendrede produksjonskvoter på OPEC-møtet i midten av mars.

Tidligere i år signaliserte OPEC at de vil gjennomføre kutt, men dette er ikke lenger konsensus som følge av en oljepris over 50 dollar fatet. OPEC-president al-Sabah har også uttalt at videre oppgang i oljeprisen vil få kartellet til å vurdere økning av produksjonen.

Begge har også uttalt at markedet fortsatt får mer olje tilført enn det som forbrukes.

- De siste kommentarene fra Kuwaits oljeminister og OPECs konstituerte generalsekretær indikerer av kartellet vil til og med vurdere å øke produksjonene dersom oljeprisen fortsetter å stige, sier visepresident John Kilduff i energianalysehuset Fimat til MarketWatch.

I ettermiddag kommer de ukentlige lagerrapportene fra USA som ventes å sette retning for markedet de neste par dagene. Det ventes økte råolje- og bensinlagre, mens destillatlagrene skal synke sesongmessig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere