RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen klarte ikke 50 dollar

Sist oppdatert:
De siste dagene har oljeprisen kommet seg noe opp fra tre måneders bunnivåer men klarer ikke å bryte gjennom 50 dollar fatet. Les mer om oljeprisen her
Råolje for levering i juni ble handlet til 49,17 dollar per fat onsdag morgen, noe som er en oppgang på 0,4 prosent fra tirsdagens oppgang på 0,7 prosent.

Ekstra produksjon fra Opec har ført til at oljeprisen har falt tilbake mer enn 9 dollar per fat siden toppnivåene i begynnelsen av april i år, samtidig vil 1 millioner fat raffinerikapasitet komme til markedet i løpet av året. Dette er imidlertid ikke nok da man venter en vekst på 1,78 millioner fat.

Dette har gjort at bensinprisene har steget, noe som også har dratt med seg oljeprisen de siste dagene. 10 prosent av all olje som produseres går til amerikanske biler, og med inngangen til den amerikanske kjøresesongen forventer markedet at det vil bli press på prisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere