RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen kun svakt opp tross manglende lagerøkning

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg kun moderat i New York i går til tross for at de amerikanske oljelagrene ikke viste en økning sist uke som ventet
Foruten de ukentlige lagertallene, så påvirket signaler fra Venezuela oljemarkedet i går kveld. Venezuelas president signaliserer at OPEC kan komme til å heve prisintervallet på 223 til 28 dollar som de i dag styrer etter.

Et fat WTI-olje for levering i november endte på 29,39 dollar i New York i går kveld, opp kun 19 cent.

Det amerikanske energidepartementet meldt i går om råoljelagre på 280,8 millioner fat, uendret fra uken før, og lagrene ligger nå 2,1 prosent over samme periode i fjor.

American Petroleum Institute meldte på sin side om et fall på 0,9 millioner fat til 282 millioner fat. Det var ventet en økning på mellom en og to millioner fat, men markedet ble likevel ikke rystet av den manglende økning.

Det skyldes blant annet en overraskende økning i bensinlagrene på 2,4 millioner fat til 199,2 millioner ifølge DOE, mens API meldte om en økning på 3,4 millioner fat til 200,2 millioner.

For destillatene viste DOE-ttallene en økning på 0,1 millioner fat til 131,3 millioner fat, som er 3 prosent over fjorårsnivået. API meldte et fall på 2 millioner fat til 126,6 millioner.

Det var ventet en økning på 0,5 til 2 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere