RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen lite endret etter lagerrapport

Sist oppdatert:
Gårsdagens noe blandede oljelagerrapporter i USA førte ikke til de store utslagene for oljeprisen, mens prisene på fyringsolje falt tilbake, det samme gjorde de amerikanske gassprisene
Det var spesielt de ukentlige lagertallene for destillater som gjorde utslag i handelen med olje på New York Mercantile Exchange onsdag kveld. Både det amerikanske energidepartementet (DOE) og American petroleum Institute (API) meldte om store fall i destillatlagrene, som omfatter fyringsolje.

Prisen på fyringsolje falt umiddelbart 2,4 prosent etter at rapprotene ble publisert, og endte ned 1,2 prosent ved børsslutt. Februar-kontrakten på naturgass falt til slutt 2,9 prosent på grunn av økningen i destillatlagrene.

Ifølge DOE økte USAs destillatlagre med hele 6,4 millioner fat sist uke, og lå ved utgangen av uken på 135,5 millioner fat. API meldte på sin side en økning på 7,6 millioner fat til 138,5 millioner fat. Dette er den kraftigste økningen siden i fjor sommer.

Det var ventet en økning blant ekspertene, men i området 1 til 2,5 millioner fat.

Prisen på råolje på Nymex endte ned marginale 8 cent for februarkontrakten, som nå ligger på 33,58 dollar pr. fat etter å ha falt ytterligere 4 cent i elektronisk handel.

Råoljelagrene falt ifølge DOE med 1,7 millioner fat til 269 millioner fat, som er 3,1 prosent under tilsvarende nivå i fjor. API meldte om en økning på 200.000 fat til 267,7 millioner fat.

Analytikerne hadde ifølge CBS MarketWatch ventet en økning på drøye 1 million fat.

Bensinlagrene steg 2,7 millioner fat ifølge DOE til 206,3 millioner fat, mens API melder en økning på 3,2 millioner fat til 206 millioner. Analytikerne var ikke enhetlige i forhold til utviklingen i bensinlagrene, men estimatene lå under de rapporterte tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere