RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen lite påvirket av lagerfall

Sist oppdatert:
Oljeprisen ble lite endret tross nye fall i de amerikanske petroleumslagrene. Det er blant annet likvideringen av Saddam Husseins to sønner som gjorde markedet forsiktig
Det var ventet et visst fall i lagrene sist uke som følge av orkanen Claudette som rammet deler av oljeterminalene i Mexico-gulfen. Lagerfallet kan bli motvirket av likvideringen av de to sønnene til Saddam, markedet mener at det kan øke utsiktene til en stabilisering i Irak, og dermed økt eksport av olje.

Råolje for levering i september endte opp 18 cent i ordinær handel i New York i går til 29,67 dollar pr. fat med Western Texas Intermediate-kvaliteten. Oljeprisen falt over en dollar tirsdag på nyheten om Saddams sønner.

Det amerikanske energidepartementet (DOE) meldte onsdag ettermiddag om er fall i råoljelagrene på 2,3 millioner til 276,3 millioner, noe som er 11 prosent lavere enn i samme uke i fjor. American Petroleum Institute (API) meldte på sin side om et fall på 0,7 millioner til 277 millioner fat.

Det hersket stor usikkerhet i estimatene i forkant på grunn av orkanen, men de fleste ventet et fall.

DOe meldte videre om et fall på 1,6 millioner fat i bensinlagrene til 207,8 millioner fat, som er 3,6 prosent lavere enn i fjor. API meldte et fall på 1,1 millioner fat til 208,4. Det var ventet fall på omkring 2 millioner fat.

Når det gjelder destillatlagrene så økte de ifølge DOE med 0,5 millioner fat til 115,2 millioner, mens API meldte en økning på 400.000 fat til 113,8 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere