RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen markant opp

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg kraftig i går ettermiddag, og har fortsatt opp tirsdag. Tro på økt etterspørsel fra USA driver prisen oppover. Prisfallet etter Irak-krigen ble dermed kortvarig
Brent-olje for juli-levering handles tirsdag morgen til 27,55 dollar pr. fat. Det er en oppgang på 0,6 prosent siden i går, etter at prisen i går steg rundt 4 prosent.

I USA steg referansoljen WTI for juli-levering til over 30 dollar, det høyeste nivået etter at Irak-uroen hadde lagt seg.

Det er tegn til bedring for den amerikanske økonomien som skaper tro på økt oljeetterspørsel.

I går var det innkjøpssjefindeksen ISM, som kom inn noe bedre enn ventet, og indikerer at aktiviteten er i ferd med å ta seg opp i bedriftene.

Samtidig har tall for forbrukertillit vært bedre enn ventet, og økende. Dette skaper tro på økt bensinbruk, samtidig som amerikanske bensinlagre er meget lave.

De fleste hadde ventet at oljeprisen ville falle tilbake etter at tilbudssiden ble stabilisert da Irak-krigen gikk mot en løsning, samtidig som streiken i Venezuela ble avsluttet.

Det har altså ikke skjedd, fordi markedet nå har begynt å tro på en bedre etterspørselsside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere