RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen mot 55 dollar

Sist oppdatert:
Utsiktene til at OPEC ikke vil øke produksjosnkvotene ser ut til å sette ny fart i oljeprisen som i går kveld etablerte seg over 54 dollar fatet, og stiger videre i dag
Flere OPEC-topper har i begynnelsen av denne uken uttalt at de ikke mener det er nødvendig med en økning i produksjonskvotene, og at de alternativene som er aktuelle for ministermøtet om en uke er å ikke kutte eller kutte.

Dette sendte referanseoljen WTI for levering i april opp 1,3 prosent i New York i går kveld til 54,59 dollar fatet. Prisen var en periode i går også over 55 dollar. Toppen ble nådd i slutten av oktober i fjor med en sluttkurs på 55,67 dollar fatet.

I elektronisk handel i Asia i natt har oljeprisen styrket seg ytterligere og ligger på 54,90 dollar onsdag morgen norsk tid.

Nye svekkelser i dollaren får også noe av ansvaret for oljeprisoppgangen i går kveld. Dollaren svekket seg 0,9 prosent mot euro og 0,4 prosent mot japanske yen i løpet av tirsdagen.

Blant OPEC-toppene som har uttalt seg de siste dagene er Saudis OPEC-rådgiver og Irans oljeminister.

I kveld vil de amerikanske oljelagerrapprotene bli publisert, noe som vil sette retning for oljeprisen de neste par dagene. Det er ventet ny oppgang i råoljelagrene i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere