RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen ned 12 prosent fra toppen

Sist oppdatert:
Bekymringen for knapphet på olje ble kraftig redusert onsdag. Sterke amerikanske oljelagertall dro ned oljeprisen
Onsdag var nye tall for de amerikanske oljelagrene ute. Tallene var klart høyere enn ventet, noe som førte til redusert frykt for knapphet på olje. Oljemarkedet tror nå at det er tilstrekkelig olje til at raffineriene møter etterspørselen etter bensin i de hektiske sommermånedene i USA. Da kjører amerikanerne mye bil.

Økt produksjon fra OPEC-landene fikk de amerikanske oljelagrene til å øke med 5,4 millioner fat til 324,4 millioner fat i uken som ble avsluttet 22. april. Dette var milevis over anslaget til analytikerne.

I går falt dermed oljeprisen i New York. Oljeprisen dalte hele 2,59 dollar, eller 4,8 prosent, til 51,61 dollar pr. fat. Dette er det laveste nivået siden toppen 4. april. Oljeprisen har nå falt hele 12 prosent siden toppnoteringen på 58,28 dollar.

Fallet i oljeprisen fortsatte i handelen i Asia. Da var den amerikanske referanseoljen (WTI) ned nye 46 cent til 51,30 dollar

Traderne mener at det nå ikke er noe knapphet på olje, og venter at oljeprisen kan fall under 50 dollar pr. fat i løpet av neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere