RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen ned etter lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt i New York i går etter at de ukentlige oljelagerrapporten viste en større oppgang enn ventet i råoljelagrene etter stor import
Prisen på olje for levering i oktober var en periode under 27 dollar i New York i går, og prisen på Western Texas Intermediate endte til slutt på 27,03 i ordinær handel på Nymex. Det var et fall på 53 cent, og er det laveste nivået siden slutten av mai.

Ifølge lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet var importen sist uke på enorme 10,8 millioner fat pr. dag, det høyeste volumet noensinne.

Det ga en økning i råoljelagrene på 3,1 millioner fat til 279,3 millioner fat, og lagrene ligger nå kun 2,6 prosent under fjorårsnivået, som også var historisk lavt.

American Petroleum Institute meldte om en økning på 3,8 millioner fat til 282,1 millioner fat.

Oljetradere i New York sier til CBS Marketwatch at økningen og den store importen kan signalisere slutten på oljerallyet som har vart i to år.

Det var ventet en økning på mellom 1 og 2 millioner fat.

Destillatlagrene, som blant annet omfatter fyringsolje, steg 2,9 millioner fat til 131,3 millioner fat, ifølge energidepartementet. API meldt en økning på 2,4 millioner fat til 128,8 millioner. Det er noe over det analytikerne hadde sett for seg. Destillatlagrene er nå høyere enn i samme periode i fjor.

Bensinlagrene viste ifølge DOE en økning på 2,7 millioner fat til 195,3 millioner, mens API meldte et fall på 0,2 millioner fat til 195,6 millioner fat. Det var ventet nær uendrede bensinlagre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere