RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen ned på rentesignal

Sist oppdatert:
Oljeprisen i USA endte på det laveste nivået på tre uker i går etter at sentralbanken endret rentesynet. Noe blandede oljelagertall ga noe støtte til oljeprisen
Prisen på et fat Western Texas Intermediate-olje på New York Mercantile Exchange endte under 34 dollar i ordinær handel i går kveld, det er første gang på tre uker. Fallet etter at den amerikanske sentralbanken ikke lenger ser en rente på dagens historiske lave nivå i lang tid, slik de tidligere har uttalt.

Tidligere på dagen hadde oljeprisen steget noe etter meldinger om et stort fall i de amerikanske destillatlagrene sist uke.

Mars-kontrakten endte til slutt ned 50 cent til 33,62 dollar pr. fat. I elektronisk handel i Asia er oljeprisen nær uendret i natt.

Blandet lagerrapport

Det amerikanske energidepartementet meldt om et fall i oljelagrene i forrige uke på 1,5 millioner fat til 263,7 millioner fat, men American Petroleum Institute meldt i sin konkurrerende rapport om en økning på hele 3,6 millioner fat til 268,2 millioner fat.

De fleste analytikerne hadde ventet et fall på omkring 2 millioner fat.

Det skal ha vært et større fall i import sist uke, omkring 1,2 millioner fat pr. dag i forhold til uken før. Det ga en import på 8,6 millioner fat pr. dag som er det laveste siden mars i fjor.

Det ble også meldt fall i destillat og bensinlagrene. Ifølge energidepartementet falt destillatlagrene med 4,5 millioner fat til 131 millioner, mens API meldte et fall på 2,7 millioner fat til 133,6 millioner.

Fallene var på linje med hva markedet ventet.

Bensinlagrene falt ifølge DOE med 3,5 millioner fat til 206 millioner, mens API meldte om et fall på voldsomme 7,2 millioner fat til 201,6 millioner. Noe av forklaring ligger i at Venezuela i januar har kuttet all sin eksport av bensin til USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere