RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen nær 40 dollar i New York

Sist oppdatert:
Oljeprisen har fortsatt å stige i natt etter at de amerikanske lagertallene sendte den kraftig opp i ordinær handel onsdag kveld. Sist ukes lagerøkning var for liten for markedet
Oljeprisen har fortsatt sin ubønnhørlig stigende kurve det siste døgnet etter at de amerikanske oljelagertallene ble publisert sent i går ettermiddag. Tallene viste lavere økning enn ventet og har bidratt til ytterligere bekymringer for situasjonen frem mot den amerikanske kjøresesongen.

Markedsaktørene på New York Mercantile Exchange frykter nå den sterkeste sommeretterspørselen etter bensin noensinne, og viser til skattekutt og en amerikansk økonomi som er tilbake på høygir. Resultatet ble en oppgang på 59 cent for junikontrakten på referanseoljen WTI i New York i går kveld.

I løpet av natten har oljeprisen steget nye 17 cent, og ligger torsdag morgen på 39,74 dollar pr. fat. På det høyeste i ordinær handel var oljeprisen oppe i 39,99 dollar i går kveld.

Lagertallene

Det amerikanske energidepartementet (DOE) meldte i går om en økning råoljelagrene på kun 100.000 fat til 298,9 millioner fat, mens American Petroleum Institute (API) meldte en økning på 1,3 millioner fat til 300,2 millioner.

Analytikerne hadde på sin side ventet en økning på 1 til 3 millioner fat.

Bensinlagrene som nå er i fokus økte 4 millioner fat til 204 millioner ifølge DOE, og ligger 1,6 prosent under nivå på samme tid i fjor. API meldte om en økning på knapp 1 million fat til 195,8 millioner. Analytikerne hadde ventet en økning på 1 til2 millioner fat.

Destillatlagrene økte ifølge DOE med 2,4 millioner fat til 107,2 millioner, mens API meldte en økning på 2,3 millioner til 103,8 millioner fat. Det var noe høyere enn analytikerne hadde ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere