RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen nær ny årsrekord

Sist oppdatert:
Store fall i de amerikanske oljelagrene i kjølvannet av orkanen Ivan sendte oljeprisen over 48 dollar i går kveld. Den ligger dermed kun noen cent under toppnotering fra august i år
De amerikanske lagerrapportene viste som fryktet nye store fall i USAs råoljelagre, og dette var åttende uken på rad med fall i USA råoljelagere. Lagrene har ikke vært så lave på 7 måneder, og resultatet lot ikke vente på seg i oljehandelen i New York i går kveld.

November-kontrakten på New York Mercantile Exchange steg heftige 3,4 prosent i går til 48,35 dollar pr. fat, og var en periode helt oppe i 48,65 dollar i løpet av handelen.

Det er dermed ikke langt igjen til den historiske toppnoteringen på Nymex som ble satt i august i år på 48,70 dollar fatet. Intradag-toppen ble satt 20. august på 49,40 dollar.

- Markedet forventet det verste og fikk det, sier analysesjef John Person i Infinity Brokerage Services i en kommentar til MarketWatch.

Lagertallene fra det amerikanske energidepartementet (DOE) viste et fall i råoljelagrene på voldsomme 9,1 millioner for uken som endte 17. september. Dette er den åttende uken på rad med lagerfall.

Ivan ga store fall

Ifølge rapporten forårsaket orkanen Ivan et daglig importbortfall på 1,5 millioner fat den aktuelle uken.

American Petroleum Institute meldt i sin rapport om et fall i råoljelagrene på 12,9 millioner fat. Begge mener at lagrene nå er på 266,7 millioner fat, det laveste på 7 måneder.

Det var i snitt ventet et noe lavere fall enn rapportert, og oljeprisen kan ifølge analytikerne nå fort løfte seg til 50 dollar pr. fat.

Lagrene av destillater falt, ifølge DOE, med 1,5 millioner fat til 126,8 millioner, mens API meldte et fall på 2,4 millioner fat til 123,8 millioner.

Bensinlagrene endte på sin side ned 2,8 millioner fat ifølge DOE til 199,7 millioner, mens API meldte et fall på 3,3 millioner til 203,5 millioner. Fallene var i overkant av analytikernes forventninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere