RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp 5 %

Sist oppdatert:
Oljeprisen skjøt i været igjen i går kveld etter meldinger om en mulig oljearbeiderstreik i Venezuela
Referanseoljen Western Texas Intermediate (WTI) som handles i New York steg voldsomme 5 prosent i går etter fall på 2,3 prosent onsdag. Bakgrunnen var meldinger fra Venezuela om en mulig oljestreik, i tillegg startet markedet å fokusere på fallet i råoljelagrene som ble rapportert onsdag ettermiddag.

Dette sendte WTI-kontrakten for februar opp hele 2,17 dollar til 45,56 dollar fatet, noe som er det høyeste nivået på to uker.

Bakgrunnen for den første oljeuroen i Venezuela siden president Hugo Chaves beholdt makten i fjor, er krangel om de foreløpige arbeidsavtalene som oljearbeiderne og statsoljeselskapet PDVSA fremforhandlet sist uke.

Det er uklart hvor stor fare disputten utgjør for oljeeksporten fra Venezuela, men markedet tok det som en indikasjon på mulig nytt oljebråk i Venezuela på et senere tidspunkt.

Venezuela er USAs fjerde største leverandør av olje, og en av de få som ligger relativt nært geografisk.

Fokuset på de amerikanske fyringsoljelagrene fortsetter også å prege oljehandelen i New York. Lagrene er fortsatt 11 prosent under nivåene på samme tid i fjor, tross sist ukes hopp i lagrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere