RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp på fallende lagre

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg 2,2 prosent etter at tall for de amerikanske oljelagrene viser at lagrene nå er de laveste på 26 år, som følge av streiken i Venezuela
Ifølge de ukentlige tallene fra American Petroleum Institute så falt de amerikanske råoljelagrene i forrige uke med 3,2 prosent, eller 9,1 millioner fat.

Ifølge analytikerestimater innhentet av Bloomberg News, var det ventet et fall på 2,1 til 2,6 millioner fat.

Det overraskende fallet sendte oljeprisen opp i elektronisk etterbørshandel i USA nyttårsaften, og Western Texas Intermediate olje for levering i februar steg 73 cent, eller 2,2 prosent til 31,93 dollar pr. fat. I morges er et fat omsatt i Singapore til 31,90 dollar.

Ifølge tallene fra API, ligger råoljelagrene nå kun 4,2 millioner fat over det laveste nivået for de siste 26 årene, som er på 273,3 millioner fat, satt 4. oktober i år. Sist ukes fall er det fjerde på rad etter at streikene i Venezuelas rammet eksporten til USA for en måned siden.

Olejprisen i New York har steget over 11 dollar pr. fat siden streiken startet i begynnelsen av desember. Også utsiktene til en mulig krig i Irak har trukket opp oljeprisen.

Oljekartellet OPEC vedtok 12. desember at overproduksjonene skal reduseres kraftig fra nyttår. Dette presser også oljeprisen opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere