RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp på fallende temperatur

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg videre i New York i går, og endte nær de høyeste nivåene på ni måneder som følge av fallende temperaturer i det nordøstlige USA
Det førte til at februarkontrakten på råvarebørsen i New York steg hele 1,26 dollar pr. fat til 33,78 dollar i ordinær handel. I den etterfølgende elektroniske handelen har oljeprisen vært opp i 33,78 dollar for Western Texas Intermediate kvaliteten som handles i New York.

Det er fallende temperaturer i det nordøstlige USA som har fått fart på oljeprisen. Regionen står for omkring 75 prosent av USAs forbruk av fyringsolje.

Det er ventet at temperaturen i New York vil falle til minus 8 grader celsius frem til onsdag. Dette sammen med fortsatte fall i lagrene i romjulen gjør at man nå virkelig begynner å føle at markedet er stramt. Ved utgangen av uken som endte 26. desember hadde USA 270 millioner fat råolje på lager, som er godt under snittet for de fem siste årene, og det laveste ved utgangen av et år siden 1976.

I tillegg til temperaturfallet og lagrene, spiller også en stadig svakere dollar inn på oljeprisen, og bidrar til oppgangen. All oljehandel skjer i dollar i verdensmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere