RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp på frykt og lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg videre i USA i går etter den ukentlige lagerrapporten, men også på frykten for at nye terrorangrep i Midtøsten kan ramme oljeinstallasjoner
Oljetraderne er nå bekymret for at det kan komme nye terrorangrep i Midtøsten etter denne ukens angrep i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh og i Irak. Dette, sammen med den negative trenden i de amerikanske oljelagrene, sendte oljeprisen tett oppunder 32 dollar i New York i går kveld.

Desember-kontrakten på Western Texas Intermediate-kvaliteten steg 57 cent til 31,90 dollar pr. fat i ordinær handel i går.

Det amerikanske energidepartementet (DOE) meldte i går om et fall i råoljelagrene på 0,8 millioner fat til 291,1 millioner fat sist uke, mens American Petroleum Institutes tall viste et fall på 1,8 millioner fat til 290,4 millioner fat.

Markedsforventningene var blandede, og ekspertene ventet alt fra et lite fall til en økning på 2 millioner fat ifølge CBS MarketWatch.

Fallene i lagrene kom tross en import på sterke 9,9 millioner fat pr. dag i forrige uke.

Bensinlagrene viste en økning på 1 million fat til 192,3 millioner ifølge DOE, og ligger nå rett under fjorårsnivået. API meldte en økning på 1,5 millioner fat til 194,1 millioner fat.

Det var omtrent på linje med hva markedet ventet seg.

Destillatlagrene, som inkluderer fyringsolje, falt ifølge DOE med 1,5 millioner fat til 131,2 millioner, mens API meldte en økning på 1,8 millioner fat til 130,6 millioner.

Det var ventet en økning på nærmere en million fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere