RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp på OPEC-spekulasjoner

Sist oppdatert:
Oljeprisen styrker seg fredag formiddag etter tre dager med sammenhengende fall. Nå er det spekulasjoner om mulig produksjonskutt fra OPEC som driver markedet. Les forventningene
Oljemarkedet har vært svært volatilt den siste tiden og årsaken til det har vært sammensatte. For det første har OPEC utsatt sin bestemmelse om kutt i produksjonen til et møre i midten av mars. Det var ventet produksjonskutt allerede forrige helg, men de bestemte seg altså for å holde.

Dessuten har Irak nettopp hvert gjennom et valg, som etter forholdene må betegnes av å ha vært forholdsvis vellykket.

I USA stiger nå prisen på WTI-olje for levering i mars til 26 cent til 46,71 dollar per fat, og fallet som har barbert nærmere 2 dollar av oljeprisen siden mandag har der med sett ut til å ha stoppet opp.

De amerikanske lagertallene onsdag viste at det enda er god tilgang på råolje til det amerikanske markedet, samtidig som lagertallene for bensin bygger seg opp. Dette demper frykt for at det blir bensinmangel når 'bilsesongen' igangsettes i USA.

Samtidig ventes det varmere vær enn vanlig i februar og mars i de nordøstlige områdene av USA, noe som demper bruken av fyringsolje.

Dette er egentlig ikke godt nytt for de som ønsker en høyere oljepris, og det er på disse fundamentale forhold oljeprisen har falt. Men i dag dukker igjen spekulasjoner om OPEC vil kutte i produksjonen opp.

Ifølge Reuters er det nå dette som driver markedet oppover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere