RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp på overraskende lagerfall i USA

Sist oppdatert:
Etter at OPEC gjorde som ventet, og holdt kvotene uendret, var det de ukentlige lagertallene fra USA som satte fart igjen i oljeprisen i går kveld. De viste et overraskende fall
Ifølge det amerikanske energidepartementet (DOE) falt de amerikanske råoljelagrene med 4,6 millioner fat i forrige uke, og råoljelagrene er nå på 284,4 millioner fat. Ifølge American Petroleum Institute (API) falt lagrene med 2,7 millioner fat til 285,9 millioner fat.

Det var ventet en økning i lagrene på 0,5 til 2,5 millioner fat.

Fallene kom tross fortsatt store importvolumer til USA, i forrige uke lå importvolumet på 9,9 millioner fat pr. dag. Tallene førte til at oljeprisen steg igjen i går ettermiddag og kveld, etter et visst fall i kjølvannet av OPECs ministermøte tidligere på dagen.

OPEC holdt som ventet kvotene uendret på 25,4 millioner fat pr. dag, og det kan gå mot et nytt møte i slutten av juli for å vurdere Iraks eventuelle produksjon.

Prisen på et fat råolje på New York Mercantile Exchange, Nymex steg til 32,36 dollar pr fat, opp 63 cent. Det handles med kvalitet Western Texas Intermediate i USA.

Lagrene av råolje er nå 12 prosent under fjoråresnivået i USA.

De amerikanske bensinlagrene viste ifølge DOE en økning på 2,6 millioner fat til 209,9 millioner, 3,8 prosent under fjorårsnivået. API meldte en økning på 0,4 millioner til 210,1 millioner. Det var ventet en økning på 1,5-2 millioner fat bensin.

Når det gjelder destillatlagrene så var det ventet en økning på 1,5 til 3 millioner fat. Tallene til DOE viste en økning på 2,8 millioner fat til 107,3 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere