RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp på overraskende lagerfall

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg over 30 dollar fatet igjen i New York i kveld etter et overraskende fall råoljelagrene sist uke
Western Texas Intermediate olje for levering i januar steg 64 cent i ordinær handel i New York onsdag kveld for å ende på 30,41 dollar fatet. Handelen med olje i New York vil være stengt frem til mandag på grunn av Thankgiving-feiringen.

Januarkontrakten har ikke vært over 30 dollar siden sist fredag, men dagens overraskende fall i råoljelagrene sendt prisen raskt opp igjen.

Det amerikanske energidepartementet meldt et fall i råoljelagrene på 4,6 millioner fat for uken som endte fredag 21. november, mens American Petroleum Institute meldte et fall på 4,9 millioner fat. Ifølge begge ligger lagrene nå på 289 millioner fat.

De fleste analytikerne ventet en lagerøkning på omkring 1,5 millioner fat for sist uke.

De fleste analytikerne CBS MarketWatch har snakket med etter dagens tall forventer nå en oljepris over 30 dollar fatet ut året, og viser blant annet til den gode disiplinen i OPEC og de forestående vintermånedene.

Også destillatlagrene viste fall, ifølge DOE falt de med 0,6 millioner fat til 128,3 millioner, mens API meldt et fall på 1,8 millioner fat til 128,8 millioner fat. Analytikerestimatene var spredt fra en oppgang på en million fat til et tilsvarende fall.

Bensinlagrene økte med 1,5 millioner fat ifølge DOE til 193,7 millioner, mens API meldt en økning på 2,2 millioner fat til 195,8 millioner. Også her var spredning stor blant analytikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere