RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp på stramme lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg markert i USA i går ettermiddag kveld etter at de ukentlige oljelagerrapportene i USA viste fortsatt stramme lagere
Prisen på et fat Western Texas Intermediate-olje for levering i mars steg hele 3,2 prosent på New York Mercantile Exchange (Nymex) onsdag kveld. Sluttprisen ble på 35,68 dollar pr. fat. I elektronisk handel i natt har oljeprisen steget ytterligere 12 cent til 35,80 dollar pr. fat.

Det var en overraskende svak lagerrapport i en periode hvor markedet venter en viss lagerbygging som sendte oljeprisen og fyringsoljeprisene i været i New York.

Ifølge den ukentlige rapporten fra det amerikanske energidepartementet, DOE, så falt lagrene med bensin med 1,6 millioner fat til 203,4 millioner, og ligger nå 1,2 prosent under samme periode i fjor. Rapporten fra American Petroleum Institute viste en økning på 0,4 millioner fat til 202,6 millioner.

Analytikerne hadde ventet en økning på en til to millioner fat.

Når det gjelder råoljelagrene så meldte DOE om uendrede lagre på 273,8 millioner fat, som er kun 1 prosent over nivået i samme periode i fjor. Også API meldte om uendrede lagre på 274,5 millioner fat. Analytikerne hadde ventet en økning.

Destillatlagrene, som også omfatter fyringsolje, falt ifølge DOE med 1,1 millioner fat til 111,4 millioner, mens API meldte et fall på hele 3,4 millioner fat til 115,9 millioner.

Analytikerne hadde ventet en større økning eller flate lagre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere