RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen over 47 dollar

Sist oppdatert:
Oljeprisen steg ufortrødent videre i New York i går kveld, og passerte 47 dollarsmerket for andre gang i år på vei opp
Dette er første gang på en måned at referanseoljen Western Texas Intermediate ender over 47 dollar på New York Mercantile Exchange.

Det er usikkerhet i forkant av den ukentlige oljelagerrapporten for USA som sendte oljeprisen opp i går. De to ukentlige rapportene fra henholdsvis det amerikanske energidepartementet og American Petroleum Intitute legges frem sent i ettermiddag.

Markedet frykter at de vil vise store fall i petroleumslagrene og råoljelagrene i kjølvannet av orkanene Ivan. Den lammet store deler av offshore produksjonen i Mexico-gulfen, men førte også til nedstengning av noen raffinerier og viktige lossehavner.

- Dersom vi får store nedtrekke i lagrene er 50 dollar meget sannsynlig, sier en analytiker til MarketWatch.

Oktoberkontrakten for råoljen WTO endte opp 75 cent i går til 47,10 dollar. Det er det høyeste nivået siden 19. august. Oljeprisen er opp 8 prosent i løpet av de fire siste handelsdagene.

Novemberkontrakten som fra og med i dag er ny frontmåned endte på 46,76 dollar, og er opp nye 16 cent i elektronisk handel nå i natt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere