RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen over 71 dollar

Sist oppdatert:
Urolighetene rundt Irans atomprogram og redusert produksjon ved raffineriene i USA har fått oljeprisen til å stige videre.
Prisen på et fat nordsjøolje med levering i august passerte morgentimene tirsdag 71 dollar fatet. Dermed er oljeprisen på det høyeste på nesten to uker.

Redusert produksjon ved flere raffinerier i Louisiana har gjort at oljeprisen stiger igjen. I den amerikanske handelen steg oljeprisen til godt over 71 dollar for WTI-kontrakter. Calcasieu kanalen ble i forrige uke stengt for å rydde opp i oljesøl som følge av kraftig regnfall. Foreløpig tillater den amerikanske kystvakten kun mindre tauebåter og lektere å passere kanalen noe som igjen fører til at tilførselen av olje er minimal.

Kraftig regn førte til oljesøl fra raffineriet til Citgo Lake Charles.

Iran og streik

Urolighetene rundt Irans atomprogram gjør at oljemarkedet frykter for at landet vil ta i bruk olje som våpen i konflikten med vesten og FNs sikkerhetsråd. Irans oljeminister, Kazem Vaziri-Hamaneh, har kommet med uttalelser der oljen ble trukket frem som pressmiddel.

De streikekåte norske oljearbeiderne gjør også sitt til at oljemarkedet er klar over at oljeproduksjonen kan bli mindre i tiden fremover. Dette legger også et press på oljekontraktene.

Irak vil bli størst

Iraks oljeminister sier at Irak håper å kunne produsere 4,3 millioner fat pr. dag innen 2010 og har som mål å utfordre Saudi-Arabia som verdens største oljeprodusent innen 2015. melder nyhetsbyrået AFX.

Det er heller ikke blitt meldt om noen nye stormer eller orkaner i Mexico-gulfen. Vi er midt inne i orkansesongen, men foreløpig har ikke orkaner eller tropiske stormer fått de samme konsekvensene i år som i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere