RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen på vei ned

Sist oppdatert:
Prisen på råolje faller mot 53 dollar fatet etter å ha sniffet på ny rekord. Les hvorfor og hva som ventes av oljeprisen fremover
I morgentimenes handel av oljekontrakter i Singapore er trenden klar. Investorer og spekulanter tar kontrakter på oljen, og prisen faller ned mot 53 dollar fatet. I Singapore blir kontrakten ifølge Reuters handlet til 53,13 dollar per fat, mens den samme kontrakten ble handlet til 53,54 dollar fatet.

Det som har vært årsaken til fallene skal ifølge markedskilder Reuters har snakket med være oljelagertallene som kom onsdag i USA, som viste en større lagerbygning enn ventet, samt en rapport som viste at oljeimporten til Kina ikke vokser like mye som antatt.

Dette har fått særlig kortsiktige aktører til å ta gevinster i markedet. At oljeprisen også var i nærheten av all-time high førte til at mange valgte å tre ut av markedet for å sikre gevinst etter massiv oppgang de siste ukene.

Men OPEC spiller en joker-rolle, og de holder et nøye øye med oppbygningen av lager i OECD-landene i forkant av en tradisjonell nedkjøling av markedet forut for en mildere periode i andrekvartal.

Kutter OPEC produksjonen vil dette kunne føre til ny prisoppgang fremover. Kartellet skal ha sitt neste møte i Iran 16. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere