RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen på vei ned

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller etter rapporter om mildere vær enn ventet i USA, og ingen terroraksjoner i oljeproduserende land i løpet av nyttårshelgen
Det er været og temperaturen i de nordøstlige delene av USA som fortiden er utslagsgivende på oljeprisen. Frykt for kaldt vær, som vil få disse områdene til å fyre mer fyringsolje enn vanlig, har drevet oljeprisen til været.

Men en varmluftsstrøm har sørget for at området der 80 prosent av USAs fyringsoljekonsum ikke har opplevd en like stor oljeappetitt enn forventet.

Oljeprisen falt 2,1 prosent i USA og februarkontrakten for WTI-olje handles på 42,55 dollar fatet. I 2004 steg olje-futures med 34 prosent.

Like før nyttår ble oljeprisen presset noe oppover som følge av at tradere fryktet terroraksjoner i midt-østen ved overgangen til det nye året. Dette forteller en oljetrader til Bloomberg News.

Men siden nyttårshelgen forløp uten angrep som affekterte oljeforsyningen har prisen sunket tilbake.

Ifølge oljeanalytikerne som har deltatt i en undersøkelse utført av Bloomberg News så ventes oljeprisen å falle denne uken. 43 prosent av deltagerne i undersøkelsen venter at oljeprisen vil falle. Forrige uke ventet 40 prosent at oljeprisen ville falle, og de fikk rett.

- Høyere råoljelager og mildere vært vil føre prisene nedover, om det ikke skjer terrorangrep, sier en oljeanalytiker til Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere