RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen raste videre

Sist oppdatert:
Prisen på råolje raste under 44 dollar fatet i New York i går kveld og er nå på de laveste nivåene siden midten av september
Referanseoljen Western Texas Intermediat for levering i januar endte til slutt ned 4,9 prosent i New York og forlenget dermed onsdagens kraftige fall. Sluttkrusen endte på 43,25, etter at oljeprisen i løpet av handelen var helt nede på 42,50 dollar.

Oljeprisfallet dro også med seg prisene på naturgass, som falt 8 prosent på New York Mercantile Exchange.

For andre dag på rad er det oljelagerrapportene som ble publisert onsdag ettermiddag som herjer med oljeprisen. Byggingen av de amerikanske fyringsoljelagrene faller nå sammen med værmeldinger som indikerer fortsatt mildt vær i USA på kort sikt.

Frykten for knapphet på fyringsolje i USA har vært en av hoveddriverne bak høsten voldsomme oljeprisoppgang. Den ser nå ut til å være på hell.

Analytikerne tror nå at dersom det milde været holder seg så kan underskuddet av fyringsolje sammenlignet med samme tid i fjor bli utlignet.

Onsdag falt oljeprisen med 7,4 prosent, det største fallet på tre og et halvt år.

Den største spenning i oljemarkedet knytter seg for øyeblikket til det kommende OPEC-møtet den 10. desember. Indikasjonene på forhånd har gått mot uendret produksjon, men faller oljeprisen for mye er det frykt for at OPEC kan bestemme seg for å stramme inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere