RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen senker dollaren

Sist oppdatert:
Dollaren har falt kraftig mot både norske kroner og euro i dag på grunn av oljeprisen
Dollarkursen ser ut til å gjøre en gjentagelse av utvikling man så i forbindelse med at oljeprisen toppet seg rundt 19. august i sommer.

De siste dagene har oljeprisen igjen steget kraftig og ligger nå kun en dollar unna toppen fra 19. august, etter å ha passert 48 dollar fatet i New York i går. Dette har skapt nye store bekymringer på Wall Street og internasjonalt i forhold til den amerikanske økonomien, som er meget oljeavhengig.

De amerikanske børsene falt også kraftig i går på grunn av oljepris og -lagerutviklingen. Dersom oljeprisen vedvarer på dagens nivået kan dette medføre at sentralbanken vil måtte forsinke neste økning i styringsrenten, noe som legger et press på dollaren i det er ventet renteøkning i Europa.

Dollarkursen har så langt i dag falt 5 øre mot den norske kronen og handles på 6,77 kroner nå tidlig torsdag ettermiddag. Kronen er i tillegg styrket av oljeprisen i likhet med det norske aksjemarkedet.

Kronen er også svakt styrket mot euroen så langt i dag. En euro koster nå 8,34 kroner og er ned drøye 3 øre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere