RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen skjelver før tall

Sist oppdatert:
Forventninger om høyere destillatlagre sender oljeprisen ned onsdag. Sjekk markedet og forventningene her
I går klarte oljeprisen å ende noe opp, og WTI-olje for levering i september endte opp 0,3 prosent til 59,2 dollar fatet, på tross av at prisen var i negativ lende på morgenen norsk tid.

I morgentimene onsdag er igjen oljeprisen i minus, og blir handlet under 59 dollar fatet på det elektroniske markedet. WTI-olje for september handles i morgentimene onsdag til 58,83 dollar fatet eller en nedgang fra i år på 0,6 prosent. Det melder Bloomberg News.

Hovedårsaken til den spendte oljeprisen er lagerrapporten som amerikanske oljemyndigheter fremlegger onsdag hver uke. Denne uken er det ventet at det vil bli lagt frem tall som viser at lagrene av destillerte oljeprodukter, som fyringsolje, diesel og bensin, økte med 2 millioner fat forrige uke.

Samtidig forventes det et fall i oljetilgangen, som følge av de tropiske stormene som har herjet i Mexico-gulfen, på 2,75 millioner fat. Men allikevel vil råoljelagrene i være 7,1 prosent høyere enn samme periode i fjor.

Frykten i markedet er at dersom produkttallene er sterke, på trass av stormen som har herjet, så vil det kunne løse litt av det nervøse grepet i markedet og sende oljeprisen ned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere