RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen sklir på lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller tilbake torsdag etter større enn ventet vekst i amerikanske oljelager. Les mer
Råolje for levering i mars falt til 46,89 dollar fatet torsdag i Singapore og har dermed falt 1,50 dollar per fat siden toppen denne uken. Tirsdag var oljeprisen på sitt høyeste, og snuste på 50 dollar fatet. Men prisen kom seg ikke mer enn 50 cent under denne prisen.

I oljelagerrapporten som kom onsdag ettermiddag norsk tid kom det frem at råoljelagrene vokste med 3,4 millioner fat, som er 8 prosent over fjordårets nivå. Årsaken skal være at flere raffineri stengte ned for vedlikehold forrige uke.

Lagrene for destillater falt med 500.000 fat, men forskjellen fra samme periode i fjor er mindre. Nå er nivåene i destillatlagrene 4 prosent under fjorårets nivå, skriver Reuters.

Men for de som håper på nye høyder i oljeprisen er det håp. Det er ikke mange dagene igjen til det irakiske valget, en periode flere mener vil inneholde mer vold og potensielle forstyrrelser av landets oljelevering. 30. januar skal også OPEC holde møte for å diskutere produksjonskutt for å holde oljeprisen oppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere