RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen snudd opp

Sist oppdatert:
Oljeprisen snudde opp igjen onsdag kveld etter at de amerikanske lagertallene viste nye fall i de viktige fyringsoljelagrene
Markedet endte med å sende oljeprisen opp etter at de to ukentlige rapportene for de amerikanske lagrene av petroleumsprodukter viste litt ulike historier.

Markedet endte opp med å sende oljeprisen opp 73 cent til 46,84 dollar pr. fat olje for levering i desember, etter fall på nærmere 2 dollar de fire foregående handelsdagene.

Det amerikanske energidepartementet (DOE) meldte om et fall i destillatlagrene på 1 million fat til 114,6 millioner, lagrene omfatter også de viktige fyringsoljelagrene. Lagrene er nå hele 14 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

American Petroleum Institute meldte på sin side et fall å 1,5 millioner fat i destillatlagrene til 115,7 millioner.

Dette var en skuffelse siden mange analytikere i dagen forut hadde trodd på den første oppganen på to måneder.

Råoljelagrene fortsatte derimot å stige, ifølge API steg de med 3 millioner fat, mens DOE meldte om en økning på 800.000 fat pr. dag. Råoljelagrene har steget de to siste månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere