RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen snur ned

Sist oppdatert:
Oljeprisen begynte å falle i ordinær handel i USA i går, og fallet har fortsatt i moderat tempo i natt
Prisen på referanseoljen WTI for levering i februar endte ned 71 cent til 63,50 dollar pr. fat i New York i går kveld. I elektronisk handel i natt har oljeprisen falt ytterligere 26 cent.

Samtidig har det vært nye markerte fall i de amerikanske naturgassprisene, som nå er på de laveste nivåene siden juli i fjor til tross for at markedet er inne i vintersesongen.

- Mildt vær og økende lagre kan ikke ignoreres mye lenger, skrev oljeanalytiker Michael Fitzpatrick i analysehuset Fimat til sine kunder i går, melder MarketWatch.

Det er nettopp mild været som har presset naturgassprisene i det siste, mens oljeprisen fikk en smell etter uttalelser fra konstituert generalsekretær i OPEC, Mohammed Barkindo. Barkindo indikerte i går at det er lite trolig med et kutt i kartellets oljeproduksjon på møtet 31. januar.

Naturgass for levering i februar falt 2,8 prosent til 9,36 dollar pr. million britisk termal enheter i går. Det er det laveste nivået siden 29. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere