RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeprisen er fortatt lite påvirket av angrepene mot irakisk oljeproduksjon etter at den steg marginalt i ordinær handelen i USA fredag
Nytt: Oppdatert med oljeprisen

I elektronisk handel mandag ligger referanseoljen Western Texas Intermediate nå på 43,43 dollar pr. fat for oktoberkontrakten etter å ha steget ytterligere 10 cent utover ettermiddagen i dag. Den var opp 15 cent i formiddag i forhold til sluttkursen i USA fredag, men er nå opp 25 cent.

Fredag steg oljeprisen 8 cent i ordinær handel etter å ha falt seks dager på rad i forkant.

Det er utviklingen i irakisk oljeekport som nå er i fokus i oljemarkedet. Før helgen ble flere rørledninger i det sydlige Irak sprengt, og det rammet omkring en tredjedel av eksportkapasiteten.

I en ny sprengning søndag har ytterligere en av de viktigste rørledningen blitt rammet. Ifølge Associated Press har skadene stoppet all eksport fra det sydlige Irak. Utskipning fra tankskipterminal Basra skal ha vært stanset siden søndag kveld, sier en anonym kilde til AP.

Bloomberg News skriver imidlertid mandag at eksporten går som normalt fra Basra, og viser til skispagentkilder.

Det kan bli snakk om at det den sydlige eksportruten som står for nær 90 prosent av Iraks kapasitet kan bli stengt ut uken, men statsoljeselskapet South Oil Co. utreder nå skadene, meldte AP.

Rørledning som ble sprengt søndag knytter sammen de to store oljefeltene Rumaila og Zubayr. Sprengningene torsdag rammet totalt åtte rørledning i det sydlige Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere