RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stiger(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeprisen stiger i London i dag som følge av den siste utviklingen i Irak, samt problemer med opprør i Nigeria
Nytt: Oppdatert med prisutvikling og mer Nigeria problemer

Et fat Brent-olje for levering i mai var opp 2,5 prosent på petroleumsbørsen IPE i London rett før klokken 11, og ble omsatt for 24,95 dollar fatet.

Oljeprisen har fortsatt å stige utover formiddagen, og er ved 12.15 opp 4,1 prosent til 25,35 dollar.

Det er meldt om stadig sterkere motstand for de amerikanske og britiske troppene i Irak i løpet av helgen. I forhold til før helgen, ser markedet nå for seg en mer langvarig krig. Det har også vært en rekke ulike meldinger rundt hvem som kontrollerer de store oljefeltene i sør.

Foruten krigen i Irak, så har oljegiganten ChevronTexaco i helgen bekreftet at de som følge av stammeopprør i Nigeria, har stengt store deler av sin produksjon i landet. Totalt skal 30 prosent av Nigerias dagsproduksjon på 2,2 millioner fat, være rammet av opprøret.

Ved 12-tiden har det kommet opplysninger om ytterligere nedstengninger av kapasitet i Nigeria. Det Shell som nå melder at de har stengt ned produksjon tilsvarende 320.000 fat pr. dag. TotalFinaElf stengt i likhet med Shell, produksjon også i forrige uke.

Når det gjelder skipngen av olje fra den Arabiske Gulf, så skal alstingen foregå som normalt i alle terminaler utenom irakiske Mina al-Bakr, som er stengt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere